Навчальні заклади Дніпропетровщини можуть відключити від електропостачання

На Дніпропетровщині навчальні заклади накопичили багатотисячні борги за електроенегію. Це Український державний хiмiко-технологiчний університет, Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара, Дніпровський технікум зварювання та електроніки ім. Є.О. Патона, Дніпровський транспортно-економічний коледж, Дніпровський державний технічний університет (м. Кам’янське). Сумарний борг цих навчальних закладів складає понад 1,5 млн грн.

Дотримуючись вимог законодавства, електропостачальник у визначені строки проінформував керівництво вишів про наявність заборгованості та пов’язані з цим наслідки. Оскільки гарантій сплати не було надано, електропостачальник змушений був подати заявку на відключення. Через це найближчим часом можуть бути знеструмлені навчальні корпуси та гуртожитки навчальних закладів.

Розуміючи наслідки відключення, постачальник YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги») закликає керівництво терміново вжити заходи та розрахуватися за електроенергію.

Постачальник наголошує: регулярна оплата є обов’язком клієнтів відповідно до умов договору та Правил роздрібного ринку електроенергії.