Названа вартість проїзду по першій платній дорозі в Україні

В Україні проїзд по платних дорогах буде дешевше, ніж в Євросоюзі – вважає головний чиновник Укравтодору. Повідомляє Канал 24.

В Україні вартість проїзду по концесійній дорозі не повинна перевищувати 10 євроцентів. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів в. о. голови Державного агентства автомобільних доріг ( “Укравтодор”) Славомір Новак. “Звичайно ж, в Україні проїзд буде дешевше, ніж в ЄС. У Євросоюзі вартість проїзду варіюється від 10 до 30 євроцентів. Я вважаю, що в Україні вартість проїзду по концесійній дорозі не повинна бути вище, ніж 10 євроцентів”, – розповів Новак.

Він зазначив, що для підписання договору з приватним інвестором на будівництво концесійної дороги Краковець – Львів необхідно змінити основи розвитку таких проектів, провести зміни в законодавство щодо концесії. “Ми запропонували зміни. Комітет Верховної Ради з питань транспорту прийняв від нас проект з необхідними змінами. Як відомо, 27 лютого цей закон був прийнятий Верховною Радою. Наприклад, ми прописали в змінах необхідний механізм державних компенсацій приватному інвестору в разі, якщо не буде забезпечено мінімально необхідний трафік руху автомобілів, який би дозволив інвестору окупити свої витрати. Без гарантії такої компенсації в концесійний проект не зайде жоден приватний інвестор. Після прийняття цього законопроекту ми готові оголошувати конкурс з пошуку концесіонера. Будемо проводити переговори. Концесія – це завжди переговори, а не тендер “, – повідомив він.