Названі найефективніші продукти для довголіття

У тривалості життя людини харчування відіграє важливе значення. Так стверджують вчені. Тому вони визначили перелік продуктів, завдяки яким люди можуть жити довше.

Журнал Новое Время назвав 15 найефективніших продуктів для довголіття.

1. Вівсяна каша

Вівсянка допомагає регулювати обмін речовин, є джерелом вуглеводів і клітковини. Містить унікальний антиоксидант авенатрамід, тому допомагає знизити рівень артеріального тиску. Вміст калію і кальцію роблять продукт корисним для зміцнення кісткової системи. Відповідно до огляду британського журналу Food & Function, вівсянка містить бета-глюкан, який знижує рівень поганого холестерину в крові.

2. Авокадо

Авокадо знижує рівень поганого холестерину в крові (до 22%) і підвищує рівень хорошого, у такий спосіб запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань. У ньому багато вітаміну К і С, калію, корисних жирів. Наявність таких речовин, як лютеїн і зеаксантин, робить вживання авокадо дуже корисним для здоров’я очей.

3. Грецький горіх

Волоські горіхи містять антиоксиданти і мононенасичені жири, які знижують рівень поганого холестерину. Дослідження, опубліковане в журналі Journal of Alzheimer’s Disease, показало, що вживання волоських горіхів підтримує ефективну роботу мозку.

4. Мигдаль

Мигдальний горіх містить клітковину, білки і здорові жири. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі New England Journal of Medicine, вживання мигдалю знижує ризик захворювання на рак, серцево-судинні та респіраторні захворювання.

5. Оливкова олія

Оливкова олія містить антиоксиданти, які сприятливо впливають на мозок. Дослідження, опубліковане в нідерландському журналі Journal of Alzheimer’s Disease, показало, що ці антиоксиданти допомагають уникнути вікового зниження когнітивних здібностей.

6. Свіжа зелень

Зелень допомагає боротися із хвороботворними запаленнями, серцевими захворюваннями. Згідно з дослідженням, опублікованим у британському журналі Experimental Biology, люди, які вживають свіжу зелень хоча б раз у день, знижують ризик передчасної смерті на 15%.

7. Перець

Перець є джерелом вітаміну А, вітаміну С і вітаміну В, а також містить фітохімікати і каротиноїди – антиоксиданти з протизапальними властивостями.

8. Квасоля

Вживання квасолі допомагає при серцевій недостатності, хворобах нирок, печінки і шлунково-кишкового тракту. За кількістю і засвоюваністю білків квасолю можна порівняти з м’ясом і рибою.

9. Яблука

Яблука допомагають запобігати розвитку цукрового діабету другого типу. Згідно з дослідженням, опублікованим у британському журналі BMJ, регулярне вживання яблук знижує ризик розвитку хронічних захворювань і зміцнює імунітет.

10. Зелений чай

Зелений чай допомагає регулювати рівень холестерину і запобігає пошкодженню шкіри на сонці. Вживання зеленого чаю пов’язують зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань. Згідно з дослідженням, опублікованим в індійському журналі Advanced Pharmaceutical Technology & Research, катехін, що міститься у чаї, допомагає профілактиці хвороби Альцгеймера, а також знижує ризик розладів пам’яті та уваги.

11. Лосось

Лосось багатий на жирні кислоти Омега-3, які допомагають знизити кров’яний тиск і запобігають розвитку серцевих захворювань, уповільнюють старіння організму. М’ясо жирної червоної риби також є ефективним антидепресантом.

12. Йогурт

Йогурти містять пробіотики, які допомагають боротися із хвороботворними запаленнями, а також зміцнюють імунну систему. Дослідження, проведене в Японії, показало, що учасники, які їли йогурти, багаті на пробіотики, жили довше, ніж ті, хто цього не робив.

13. Тунець

Тунець багатий на амінокислоти, мікроелементи і вітаміни. Вживання тунця нормалізує рівень цукру в крові, сприяє зниженню холестерину. Щоденне вживання 30 г тунця вдвічі скорочує небезпеку розвитку серцево-судинних захворювань завдяки вмісту жирового комплексу Омега-3.

14. Твердий сир

Сир багатий на амінокислоти і вітаміни, має протизапальні властивості. Вживання сиру благотворно діє на мікрофлору кишечника, покращує травлення і всмоктування їжі, а також знижує рівень холестерину в крові.

15. Кіноа

Кіноа корисна високим вмістом білка, клітковини і різними антиоксидантами. Вживання кіноа запобігає розвитку цукрового діабету другого типу і допомагає контролювати рівень цукру в крові, а також запобігає появі хвороботворних запалень.