Названий розмір зарплати щасливої людини

Психологи з університету Вірджинії та Пердью (штат Індіана) в США встановили, скільки в середньому для всього світу потрібно коштів “для щастя”. Виявилося, що $95 тис. в рік дозволять людині бути задоволеною своїм життям. Це близько 2,5 млн грн щорічно або 210 тис. в місяць. Про це повідомляє MarketWatch з посиланням на дослідження, опубліковане в американському журналі Nature Human Behavior. Пише styler.rbc.ua.
На думку вчених, для емоційної рівноваги достатньо $60 тис. на рік, тобто близько 1,6 млн грн на рік або 135 тис. на місяць. В Україні середня місячна зарплата становить 8 777 грн, що в 15 разів менше рівня “емоційного комфорту”. Австралійцям для щасливого життя потрібно $125 тис. в рік на людину, жителям Північної Америки – $105 тис., Західної Європи – $100 тис. А от у Східній Європі показники дещо нижчі – $45 тис. щорічно.
У Південній Америці для щастя потрібно $35 тис. на рік. Варто відзначити, що в найбільш щасливій країні світу – Норвегії – середня зарплата становить близько 4 тис. євро (близько 125 тис. грн на місяць). Також психологи зазначили, що гроші можуть принести щастя, особливо, якщо витрачати їх на інших.
Проте дослідники підкреслили, якщо певний поріг доходу досягнуто, то подальше його збільшення, як правило, призводить до зниження задоволеності життям і зменшення емоційного благополуччя. На думку вчених, гроші здатні задовольнити базові потреби, купівельні запити, але лише до певного моменту. Після проходження оптимальної точки люди прагнуть купувати більше матеріальних цінностей, дедалі більше починають порівнювати себе з іншими, що знижує їх емоційне задоволення.