Названо кращі домашні засоби від кашлю

Достатня гідратація і відмова від куріння необхідні для позбавлення від кашлю. Але є й інші засоби, що дозволяють швидше позбуватися від кашлю. Пише zdorovia.com.ua.

Підтримувати в приміщенні вологе повітря. Щоб додатково не навантажувати слизові оболонки сильним кашлем, слід зберігати в приміщенні вологе повітря. На сушилку можна повісити мокрі рушники або покласти вологу тканину на радіатор.

Пити достатню кількість рідини. Для того щоб циркуляція слизових оболонок глотки та бронхів була активною, важливо, щоб тканини організму були досить зволожені. Тому при кашлі важливо пити достатньо рідини. Ідеальними є трав’яні чаї, які також розріджують слиз і полегшують кашель.

Чай з подорожника. Лікарська дія цього напою при кашлі підтверджувалося неодноразово.

Чай з бузини. Розчиняє і сприяє швидкому виведенню слизу від кашлю, а також діє як профілактичний засіб від застуди.

Тепла ванна. Фахівці радять додавати в ванни розчин з чебрецю. Жменя трави чебрецю потрібно розмішати в половині літра води і додати розчин в ванну. Вдихання парів з чебрецем допомагає полегшити кашель.

Молоко з медом. Тепло або м’яко гаряче молоко з медом заспокоює кашель.

Цибулевий сік. Цибулевий сік може виявитися справжньою панацеєю від болю в горлі та кашлю. Для цього відіжміть лук, змішайте сік з невеликою кількістю меду і випийте цю суміш маленькими ковтками.

Солоні пари. Вдихаючи теплий, вологий і солоне повітря, ви допомагаєте своїм бронхах позбутися хвороботворних мікроорганізмів. Для вдихання слід додавати близько десяти грамів солі на один літр гарячої води.

 

Фото: pixabay