Названо кращі народні засоби від стресу

Ці рослинні засоби доступні практично в будь-якій аптеці: їх прийом не тільки допомагає зміцнити нервову систему і стати спокійнішими, але і дає різноманітні позитивні ефекти. Від розхитаних нервів фахівці радять приймати ромашку, мелісу, глід, звіробій, валеріану. Пише zdorovia.com.ua.

Ромашка. Чай з ромашки може бути дуже корисний для тих, хто має проблеми із засинанням і поганим сном. Ромашка містить апигенин – антиоксидант, що впливає на певні рецептори в головному мозку, які забезпечують сонливість, захищають від безсоння. Ще в давні часу ромашка була відома своїми заспокійливими і протизапальними властивостями. Ця рослина допомагає при головних болях і проблеми зі шлунком, знижує силу занепокоєння і стресу.

Мелісса. Як і ромашку, мелісу можна пити у вигляді чаю: її ефірні масла мають заспокійливу і спазмолітичну дію. Використання меліси не тільки заспокоює в нервовій обстановці, а й полегшує самопочуття при наявних проблемах з серцем. Дослідження показали, що вживання меліси пацієнтами з хворобою Альцгеймера значно зменшувало у них прояв ажитації – стану сильного перезбудження, що супроводжується тривогою і страхом.

Глід. У медицині глід рекомендується пацієнтам з легкої нервозністю і занепокоєнням. Крім того, дане рослинний засіб допомагає стабілізувати роботу серцево-судинної системи і кров’яний тиск. Тим, хто хоче за допомогою чаю з глодом поліпшити стан серця, пити його слід три рази на день, оскільки корисний ефект від такої звички проявляється як накопичувальний. Чай з глодом також можна використовувати як заспокійливий засіб, для поліпшення сну, при безсонні.

Звіробій. Є визнаним природним антидепресантом. Звіробій містить гіперфорин -активно речовина, ефективне проти нервозності, тривоги, розладів сну і депресії. По-особливому звіробій корисний для жінок: він надає врівноважує дію при коливаннях гормонів, може забезпечити полегшення при менструальних болях.

Валеріана. Ще 2000 років тому грецькі і римські ескулапи використовували валеріану, щоб заспокоїти нерви. Вона має протисудомну і антистресову дію і вважається найбільш ефективним лікарським засобом для лікування нервових захворювань, стресу і тривоги. Але валеріану ніколи не слід вживати з алкоголем, таке поєднання може викликати дуже неприємний стан з сильним запамороченням.