Названо міста на Дніпропетровщині з найбільшими і найменшими боргами за спожитий газ

Станом на кінець квітня заборгованість побутових споживачів перед ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» становить понад 488 мільйонів гривень. До трійки найбільших боржників за блакитне паливо потрапили: Дніпро (понад 137 млн грн), Кривий Ріг (майже 66 мільйонів), Кам’янське (більш ніж 49 млн. гривень).

Проте є населені пункти, де жителі вчасно розраховуються за ресурс. Наприклад, у Нікополі майже 97% клієнтів компанії сплатили вчасно за блакитне паливо. У Покрові – понад 88% таких споживачів, у місті Верхівцеве – 71%.

У зв’язку з карантином діє заборона Уряду щодо відключення боржників від газопостачання та нарахування їм пені. Але деякі громадяни хибно сприймають карантин як своєрідний дозвіл не сплачувати за газ. Насправді ж систематичні неплатежі призводять до накопичення боргів, які потім споживачам буде ще складніше погасити. І як наслідок, це призведе до стягнення боргу у судовому порядку.

У ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» підкреслили, що заборгованість громадян суттєво впливає на діяльність компанії. Підприємство закуповує газ наперед, а клієнти в свою чергу отримують рахунки за вже фактично використаний ресурс. Тому чим більше боргів накопичують громадяни, тим складніше компанії закуповувати газ та розраховуватися з усіма учасниками ринку.

Оплатити рахунки за блакитне паливо можна не лише в банку чи на пошті, але й дистанційно. Для своїх клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» підтримує роботу зручних онлайн сервісів: Особистий кабінет на сайті 104ua; чат-бот 7104ua у Viber; чат-бот 7104ua у Telegram; мобільний додаток 104 Mobile для Android або 104 Mobile Light для iOS.

У ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» дякують споживачам, які не порушують договірні відносини і вчасно розраховуються за газ. Традиційно тенденція до зменшення боргів спостерігається після закінчення опалювального сезону, коли значно знижується споживання енергоресурсу.