Названо найбільш злочинні країни світу: на якому місці Україна

Експерти Всесвітнього економічного форуму опублікували рейтинг країн з найвищим рівнем організованої злочинності. У списку представили 137 країн, Україна опинилась на 113-му місці (достатньо високій рівень злочинності). Пише znaj.ua.

Таким чином, наша країна опинилась поряд з Угандою та Тринідадом і Тобаго з оцінкою 3,9 бали з 7 можливих. Експерти не називали злочинні організації, а лише повідомили про їхній вплив на бізнес, рекет, вимагання та інше.

Останні місця у списку посіли держави з Центральної і Південної Америки. Найнебезпечнішими визнали Сальвадор, Гондурас та Венесуелу. На четвертому місці опинилась Мексика, а на п’ятому – Гватемала.

Найвищий рівень організованої злочинності серед європейських країн у Італії – 123 місце у загальному рейтингу. Таким чином, Україна друга в антирейтингу Європи. Трійку замикає Боснія і Герцеговина (111 сходинка).

Найменш схильними до впливу злочинних кланів ВЕФ назвав Фінляндію, Норвегію та Оман. У першій десятці також розташувались Ісландія, Сінгапур, Катар, ОАЕ, Нова Зеландія, Люксембург та Естонія. Велика Британія – 28-ма, а Сполучені Штати – на 57-му місці.