Названо продукти, які не можна їсти на ніч

Вечеря повинна бути легкою не тільки по калорійності, а й за своїм складом. Деякі начебто дуже корисні продукти слід уникати в вечірній час, оскільки вони перевантажують шлунково-кишкову систему і знижують якість сну, публікує Жіночий Світ.

Продукти з високим вмістом води. Різного роду кавуни, огірки, селера і тому подібні водянисті продукти перед сном вживати не потрібно з тієї простої причини, що ви всю ніч будете вставати в туалет. А в цьому випадку сподіватися на якісний сон не можна.

Гостра їжа. Вживання чогось гострого незадовго до відходу до сну викликає розлад шлунку і печію. У перці міститься капсаїцин, який підвищує температуру тіла, що також заважає заснути.

Банани. Корисні продукти, але вживати їх потрібно перед фізичними навантаженнями, щоб зарядитися енергією. А ось перед сном банани їсти не треба, це може привести до утворення великого обсягу слизу і розладу шлунку.

Яблука. У цих фруктах міститься пектин, який контролює рівень цукру і холестерину в крові. Але яблука вночі погано перетравлюються, а значить, провокують підвищену кислотність.

Хрестоцвіті овочі. Цвітна і білокачанна капуста, броколі і селера багаті вітамінами, але містять велику кількість нерозчинної клітковини, яка дуже довго перетравлюється. Тим самим ви перевантажуєте шлунково-кишкового систему під час нічного відпочинку.

Горіхи. Фісташки, мигдаль, волоські горіхи допоможуть підтримувати нормальний кров’яний тиск і зміцнювати здоров’я серця. Але в них багато жирів і калорій, що може сприяти збільшенню ваги, якщо вживати горіхи в неправильний час доби.

Темний шоколад. У ньому високий вміст антиоксидантів, що уповільнює старіння і зменшує ризик хвороб серця. Але в шоколаді також міститься кофеїн, який підвищує рівень неспання. Це не кращий продукт для тих, хто хотів би поспати, пише The Health Site.

фото: з відкритих джерел