Не поспішайте викидати ялинку після свят

Приємно прикрашати свій будинок хвойними гілками, наряджати запашну красуню ялинку. Зелена королева наповнює весь будинок приємним ароматом, виділяючи лікарські фітонциди, вбиваючи хвороботворні мікроби, піднімаючи настрій і радуючи око. Пише aptechka.rv.ua.

Шкода, що ця ароматна чудова казка триває тільки до Водохреща, а потім багато людей просто викидають лісову красуню на смітник. А дарма! Новорічна ялинка може і далі радувати, лікувати, оздоровлювати. Для цього слід розібрати ялинку на окремі частини: хвою, дрібні і великі гілки, спили, виготовити тирсу. А потім готуйте чарівні ванни, вітамінні напої, оздоровчі та лікувальні настої, відвари, настоянки. Вчені стверджують, що взимку у хвойних рослинах накопичується найбільша кількість поживних і лікарських речовин, і вони максимально зберігаються в новорічній ялинці. А після свят саме час почистити судини, зміцнити серце, набратися вітамінів, і в усьому цьому допоможе вам запашна красуня.

Нагадаю один з простих, але дуже ефективних рецептів. Взяти 5 ст. л. подрібненої хвої, 3 ст. л. плодів шипшини, 1 ст. л. подрібненої цибулиння, залити 0,7 л окропу. Нагрівати на повільному вогні 5 хв., Настояти в теплому вигляді або в термосі 12:00. Пити невеликими ковтками протягом всього дня або по 1/3 склянки 3-4 рази на день незалежно від їжі протягом місяця. Легко, просто, дешево, але дуже дієво.

Не менш ефективні хвоя і гілочки інший лісової красуні – сосни. Їх можна використовувати як душі завгодно: пропускати через м’ясорубку з цукром або медом, готувати різні киселі на відварі хвої, відварювати хвою в молоці, готувати мазі, відвари, настої, настойки, і всі вони принесуть тільки користь, тільки здоров’я. Адже сосна – це дивовижне лікарська рослина. Хвоя містить смолу, дубильні речовини, гірку речовину пініцікрін, шикарний набір мінеральних солей, смолиста речовина болерітін, вітаміни С, В2, К, каротиноїди, ефірне масло, куди входить багато цінних компонентів.

Не дивно, що сосну використовували у всі часи майже від усіх хвороб і як загальнозміцнюючий засіб. Кажуть, що у війну сосна врятувала безліч людей від хвороб, ран, смерті – була найпростішим і доступним на той час ліками. Вже тільки за це ми зобов’язані ставитися до лісової красуні з повагою.

Всі частини сосни є полівітамінними, відхаркувальні, сечогінними, кровоочисний, протизапальними, протимікробними, дратівливими засобами. Їх застосовують при захворюваннях дихальних шляхів, туберкульозі, водянці, подагрі, ревматизмі, рахіті, шкірних захворюваннях, невралгії і т.д.

Ось деякі прості рецепти з сосни.

  • 1 стакан подрібненої хвої (зазвичай її збирають в червні) залити 0,5 л окропу, настояти 30 хв. Пити по 1/3 склянки 2 рази на день.
  • 1 ст. л. з верхом подрібненої хвої або верхівок молодих весняних пагонів сосни відварити 5 хв. в 0,5 л молока, настоювати 1-2 години. Приймати в 3 прийоми протягом дня.

    • Велику жменю хвої і стільки ж подрібнених молодих пагонів сосни кип’ятити в закритому посуді 10 хв. в 3 л води, настояти не менш 4:00. Вживати для ванн.

    Ще раз повторю: не викидайте новорічні ялинки, а скористайтеся їх цілющими властивостями на благо свого здоров’я.

Залишити відповідь