Небезпечні гілки та сухостій: на Дніпропетровщині проводять обрізку дерев

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі продовжують обрізку дерев та звільняють лінії від потенційно небезпечних гілок та сухостою. Не зупиняють роботу і в карантин, аби забезпечити надійне електропостачання і комфорт для клієнтів. З початку року розчистили вже 1186 кілометрів електромереж. Це знижує ризик обриву ліній, особливо при поривах вітру, допомагає уникнути аварійних відключень для клієнтів та пожеж в екосистемах.

Падіння дерев та контакт гілок з проводами – одна з основних причин аварійних відключень електроенергії. Щоб уникнути обривів та пожеж навколо ліній, енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі виконують планову обрізку дерев. Розчищення траси повітряних ліній дозволяє виключити наближення дерев та гілок на небезпечну відстань до проводів та забезпечити надійне електропостачання клієнтів. А ще – захистити людей від ураження електричним струмом під час негоди.

У зоні особливої ​​уваги – території лісництв, міських лісопаркових зон. Як, наприклад, Шульговське лісництво в Кам’янському районі. Висоту дерев тут не чіпають. Обрізають тільки небезпечні гілки, які можуть привести до аварійної ситуації.

А ще розчищають лінії в населених пунктах. Так, наприклад, звільнили від аварійних гілок 2,7 кілометрів в селі Водяне і майже кілометр – в селищі Широке. Позбавили від небезпеки обриву ліній і жителів вулиць Кубинської, Янки Купали, Малоархангельскої, Петриківської, Лугової та Апостолівської в Кривому Розі. Тут від потенційно небезпечних гілок звільнили понад 3 кілометри електромереж.

Всього з початку року в області розчистили майже 12 кілометрів повітряних ліній. Велика частина з них – 735 км – лінії низької напруги 0,4 кВ. Ще 341 км – траси 6-10 кВ. Решта – високовольтні лінії 35 кВ та 110-150 кВ, від яких залежить електроживлення цілих сіл та районів.

За «Правилам охорони електричних мереж» висаджувати дерева під електролініями заборонено. Щоб не допускати аварійних ситуацій, енергетики просять жителів приватного сектора обрізати дерева поблизу ліній. Якщо гілки занадто близько до проводів, необхідно подати заявку в РЕМ на відключення, узгодити час і тільки потім обрізати дерева в радіусі не менше метра від лінії електропередачі.

Під час карантину аварійні бригади компанії, оператори колл-центру, адміністратори сайту і соцмереж працюють 24х7, щоб електропостачання клієнтів було надійним і безперебійним. За останній місяць ДТЕК Дніпровські електромережі ліквідував 2 тисячі аварій та оперативно повернув світло в будинку 136 тисяч клієнтів Дніпропетровщини.