Недитячі винаходи юних дніпрян продовжують вражати

У Дніпрі визначили переможців всеукраїнської премії «KS Motivation 2018». Серед призерів – Дніпропетровське відділення Малої академії наук України та двоє її вихованців. Молоді науковці перемогли у номінаціях «Винахід року» та «Майбутнє України». Заклад визнали «Школою року». Про це повідомили у департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

«Цього року серед переможців – двоє учнів з Дніпра. Обидва – вихованці Дніпропетровського відділення Малої академії наук України. Їх визначили за сумою балів від Інтернет-користувачів та членів журі. Головними критеріями оцінки номінантів були професійні досягнення та якість створених проектів», – розповіла директор Малої академії наук у Дніпрі Наталя Тягло.

У номінації «Винахід року» переміг школяр Ігор Шибка. Десятикласник винайшов електронний голосовий інформатор перешкод для компенсації вад зору. Пристрій сповіщає людині, яка погано бачить, що у напрямку її руху є перешкода, яку слід оминути. У вбудованій пам’яті прибору вже є кілька записаних фраз, які промовлятиме «голосовий інформатор». У Малій академії наук Ігор – з п’ятого класу. «Пристрасть» хлопця – технічні винаходи.

«Майбутнім України», за визначенням журі, став учень хіміко-екологічного ліцею Антон Мозенбах. Він – учасник багатьох всеукраїнських конкурсів, науково-технічних конференцій та форумів для молодих науковців. Сфера його наукових інтересів – біологія.

Переможці отримали золоті брошки та фірмові статуетки.