Неврологи радять літнім людям частіше пити чай

Нове дослідження Університету Ньюкасла показує: люди старше 85 років, які випивають мінімум 5 чашок чаю в день, мають більш сильну і тривалу концентрацію уваги. Також любителі чаю демонстрували більш розвинені психомоторні навички, що говорять про зв’язок мозку і рухів. Плюс, рухи були точнішими, а реакція – швидшою, повідомляє “Жіночий світ”.

Медикам давно відомо, що чай здатний знижувати тиск і рівень холестерину, сприяє зменшенню ваги. Про вплив на мозок заговорили вперше. Як показали спостереження більш ніж за 1000 добровольціями, літні люди, які випивають більше 5 чашок в день (додавання молока не є принциповим), краще справляються з тестами на когнітивні здібності.

Правда, вчені пояснили: чай ніяк не впливав на загальні показники пам’яті. Притому, виявлені властивості, можливо, пов’язані не тільки зі складом чаю. Хоча в цьому напої, було доведено не раз, міститься безліч корисних сполук. Не виключено, що сам ритуал розпивання чаю, який нерідко супроводжується бесідами, позитивно впливає на стан літніх людей.