На Дніпропетровщині починають відновлювати екобаланс Дніпра

На Дніпропетровщині почали відновлювати екобаланс річки Дніпро. Наразі департамент екології ОДА розпочав роботу на верхній частині Дніпровського водосховища. Для того, щоб покращити стан води, планують запустити у річку майже 9 мільйонів мальків риб. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Департамент екології ОДА спільно з науковцями Дніпропетровщини розробили програму з відродження річки Дніпро. Очистити її русло допоможуть риби. Почнуть з верхньої частини Дніпровського водосховища. Протягом 10 років туди запустять 9 мільйонів мальків риб», – наголосив Валентин Резніченко.

Товстолобик, білий амур, короп, сом, щука і лин. Ці види риб харчуються фітопланктоном та фільтрують воду. Мальків запускатимуть у науково обґрунтованих пропорціях. Цього року в Дніпро випустять перші 1,2 мільйона мальків риб.

У 2017 році планується запустити 1,5 мільйона мальків, у 2018 – 1,8 мільйона, у 2021 – 1,3 мільйона, у 2022 – 1,8 мільйона, у 2025 – 1,3 мільйона. Облаштують на Дніпрі і місця для нересту риби.

«На сьогодні встановлено, що катастрофічне порушення екобалансу Дніпра призводить до незадовільного стану води у річці. Перше, що треба зробити, – це відновити його за допомогою зариблення. Над проектом з відновлення екобалансу Дніпра працювали кращі науковці Дніпропетровщини», – наголосив головний еколог області Руслан Стрілець.

Залишити відповідь