Незабаром вибори: дніпрянам вже пропонують взяти участь у мітингах

Правоохоронці Дніпропетровщини перевіряють повідомлення про ймовірні порушення передвиборчої агітації. Зокрема, 4 лютого в поліції зареєстрували 3 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

Так, проводиться перевірка повідомлення про телефонні дзвінки, в яких мешканцям міста Дніпро пропонують взяти участь у мітингах та у виборчому процесі. Також перевіряється інформація про збір персональних даних та агітацію на користь одного з кандидатів. Крім цього, у м. Кривий Ріг проводиться перевірка за фактом виявлення бігборду, який не містить інформації про тираж та інших розпізнавальних знаків.

Усього з початку передвиборчої кампанії до поліції надійшло 61 повідомлення про ймовірні порушення виборчого законодавства. За фактами порушень виборчого законодавства складено 5 адміністративних протоколів – 4 за ч. 1,2 ст. 212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) та 1 за ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів). Порушення зафіксовані у містах Дніпро та Кривий Ріг.