Нікопольці розкажуть про скіфів віршами Мозолевського

29 травня у Нікопольській центральній бібліотеці пройде фінал конкурсу читців поезії Бориса Мозолевського під назвою «Поет – шукач скарбів та волі». Змагання поетичного декламування влаштували бібліотекарі Нікопольскої ЦБС серед простих читачів. Присвятили їх двом визначним датам – 80-річчю Бориса Мозолевського та 45-річчю його найвідомішої знахідки – скіфської пекторалі. Про це повідомляє прес-служба Нікопольської міської ради.

Крім того, що Борис Миколайович був визначним археологом, його ще знали як талановитого поета. Більшість його віршів присвячені нашим давнім предкам – скіфам.

«Мозолевський їх, звичайно, на власні очі не бачив, але дуже тонко відчував дух цієї давньої цивілізації. Адже в ході археологічних досліджень він постійно стикався з її «привітами» нам, далеким своїм нащадкам», – зазначили у прес-службі.

 Отож, після відбіркового туру, який відбувся у всіх філіях НЦБС, визначилося коло фіналістів. Вони будуть декламувати вірші Мозолевського 29 травня, у неділю, о 13.00 у центральній бібліотеці Нікополя.

Нікопольська міська рада запрошує усіх охочих долучитись до фіналу конкурсу.

Залишити відповідь