Нікопольські поліцейські затримали браконьєрів-рибловів

З 10 квітня діє заборона на вилов риби у період нересту. Нікопольські поліцейські спільно з інспекторами рибохорони проводять перевірки як водоймищ, так і ринків м. Нікополя та Нікопольського району на предмет незаконного вилову риби та виявлення торгівлі рибою без відповідних документів, які б підтвердили право її придбання.

За цей період складено 21 акт щодо вилучення 111 знарядь лову (сітка) з Каховського водосховища, на які було виловлено 121 кг різного виду риби. Вилучені сітки знаходяться на зберіганні в територіальному відділі рибоохорони. Вилучена риба здана в РП «Нікополь».

Крім цього співробітниками поліції було затримано 4 особи за незаконний вилов риби за допомогою сітки. Відомості внесено до ЄРДР за ст. 249 ч. 1 КК України. 1 справу вже скеровано до суду, по 2 фактам браконьєрам оголошено про підозру.

Під час проведення рейдів на ринках м. Нікополя правоохоронці виявили 5 осіб, які здійснювали продаж риби, виловленої браконьєрами, винні особи притягнуті за порушення правил збуту риби, за що передбачена відповідальність за ст. 85-3, 85-4 КУпАП (порушення правил рибальства) та за ст.160 КУпАП (торгівля у невстановлених місцях).

Такі рейди триватимуть й надалі.

За матеріалами ГУНП у Дніпропетровській області.

 

Залишити відповідь