Німеччина видаватиме біженцям спеціальні посвідчення

Німецький уряд затвердив форму посвідчення особи для біженців. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду сьогодні, 9 грудня, передає «Європейська правда» із посиланням на «Reuters».

Повідомляється, що таке посвідчення запроваджується з метою покращення контролю за напливом мігрантів з Сирії, Афганістану та інших гарячих точок.

Ідентифікаційні картки будуть містити інформацію про біженців, яка включатиме в себе дату і місце народження, національність та стать, а також фото і деталі щодо зросту і кольору очей. Також реєстраційні центри будуть брати відбитки пальців.

«Таким чином, ми зможемо краще виявляти людей, які намагаються приховати своє ім’я» – заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, коментуючи нововведення.

Наразі відомо, що уряд сподівається почати видачу карток в середині лютого наступного року, щойно така форма буде затверджена парламентом.

«Біженцям посвідчення особи буде потрібне для того, щоб отримувати  пільги і звернутися з проханням про надання притулку», – додав де Мезьєр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що від початку року до Німеччини вже прибуло понад один мільйон біженців.

Фото: REUTERS/Fabrizio Bensch

Залишити відповідь