Німеччина відкриє найдовшу велосипедну магістраль у світі

Німецький уряд побудує найдовшу у світі велосипедну магістраль, перша 5-кілометрова ділянка якої вже відкрита. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на The Local.

Як повідомляється, повна довжина нової магістралі становитиме 100 км, що дасть змогу велосипедистам  переміщатися між містами країни по рівній дорозі без світлофорів. Цей проект обійдеться Німеччині у 180 мільйонів євро.

Країна вже відкрила першу ділянку веломагістралі, яка пов’язує 10 західних міст країни, серед яких Дуйсбург, Бохум і Хамм, а також 4 університети, пролягає уздовж залізничних шляхів промислового Рурського регіону.

Також у Франкфурті планують обладнати 30-кілометрову трасу до Дармштадта, Мюнхен розглядає проект 15-кілометрової магістралі до північних околиць, а Берлін – від міського центру до південно-західного передмістя Целендорф.

Подібна ідея виникала в європейських містах і раніше. Зокрема Данія має 22 км велосипедного автобану між Копенгагеном і Альберслундом, Нідерланди – 7 км між містами Бреда і Еттеном. А Лондон витратить 900 мільйонів євро на створення 30-кілометрової магістралі між західним Ектоном і Баркінгом на сході.

Залишити відповідь