Нове медобладнання, контроль за ремонтом доріг, нові водоводи та підтримка бійців АТО: чим жила Дніпропетровщина протягом тижня

Нове обладнання для дитячої лікарні, контроль за якістю ремонту доріг, реконструкція 2 водоводів та медичні обстеження бійців АТО. Чим жила Дніпропетровщина протягом тижня, на традиційному щотижневому звіті розповів радник очільника регіону Юрій Голик.

178 тисяч сімей з дітьми та малозабезпечені отримали соціальні виплати. На це з держбюджету виділено 235,6 мільйонів гривень. Одержали щомісячні кошти і 1765 дітей-сиріт, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. За тиждень субсидію призначено ще понад 6 тис. сім’ям. Загалом її мають вже більше 470 тисяч родин.

Обласна дитяча лікарня отримала два сучасних апарати штучного дихання. Такого обладнання немає в жодній лікарні України, Росії, Білорусі, Прибалтики та Ізраїлю. Ці апарати сенсорні, мають вихід в Інтернет і повністю підлаштовуються під маленьких пацієнтів.

«Це найсучасніше у світі медичне обладнання. Ми вдячні постачальникам та шведській компанії-виробнику, яка зробила велику знижку спеціально для Дніпропетровської області. Схожого обладнання в країні немає і ми плануємо, що на базі Обласної дитячої лікарні буде створений навчальний центр з його використання», – наголосив радник голови ОДА.

На Дніпропетровщині почали реконструкцію двох водоводів – в Синельниковому та селищі Романкове в Дніпродзержинську. Загалом цьогоріч з обласного та державного бюджетів планується виділити понад 600 млн. грн. на будівництво та реконструкцію водогонів. У планах – побудувати понад 300 км нових водогонів. Це дозволить забезпечити водою 45 тис. жителів, у яких її раніше не було.

Спеціальна комісія почала перевіряти дороги, відремонтовані у 2015 році. До комісії входять представники департаменту ЖКГ та будівництва ОДА і фахівці лабораторії з якості. Вже перевірили 16 доріг в 8 містах і 3 районах. Деякі дороги не витримали зиму. І 7 підрядників будуть переробляти ремонт власним коштом – в Щорську Криничанського району, в селі Пропашне Солонянського району, в Кривому Розі, в Дніпропетровську, Павлограді, Вільногірську і Синельниковому. Загалом комісія перевірить близько 300 доріг.

36 АТОшників вирушили на реабілітацію в санаторії України, перші 14 демобілізованих отримали посвідчення водія категорії D. Цього тижня такі права отримають ще 11 бійців АТО.

Вперше провели на Дніпропетровщині поглиблений семінар по роботі у ProZorro. Він для тих, хто вже працює в цій системі і з її допомогою отримав перші замовлення від державних установ.

«Дніпропетровщина третя за кількістю проведених закупівель в системі ProZorro серед всіх державних органів. Наші підприємці почали перемагати в торгах в інших областях та в міністерствах. Для того, щоб таких переможців ставало більше, ми разом з громадськими активістами проводимо такі семінари раз на два тижні. Навчаємо всім нюансам та тонкощам роботи у ProZorro», – зазначив радник голови ОДА Юрій Голик.

Щотижневий звіт ОДА можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=0cXQPk4g_9k&feature=youtu.be.

Залишити відповідь