Нові контейнери для сміття з’явилися на центральному проспекті Дніпра

На проспекті Дмитра Яворницького у Дніпрі встановили 500 сучасних контейнерів для сміття. Нові урни – металеві та відповідають антитерористичним нормам безпеки. Виготовили їх у Дніпрі. Поступово на такі контейнери замінять урни в усіх районах міста. Повідомили у прес-службі міської ради.

«До кінця цього року плануємо встановити ще 3 тис. урн. Загалом буде 3,5 тис. одиниць. Ці контейнери відповідають європейським нормативам, зокрема, антитерористичним. Урну виготовлено з оцинкованого металу та пофарбовано у спеціальній камері», – зазначив заступник міського голови Бориса Філатова Михайло Лисенко.

Сміттєві міні-баки мають окремі відсіки для недопалків – щоб ті не змішувалися з рештою сміття і не спричиняли загорання. Кожен контейнер матиме свій номер. Також на ньому вказуватимуть номер телефону, за яким містяни зможуть повідомити профільну службу про переповнення урни або інші негаразди.

Контейнери встановлюватимуть на стійках з труб і чіплятимуть до опор. Вартість одного контейнера – близько 4 тис. грн.

У мерії також просять дніпрян викидати сміття у більш компактному форматі – наприклад, скручувати пластикові пляшки. Відстань від однієї урни до іншої залежить, зокрема, від того, наскільки багатолюдною є ділянка вулиці чи проспекту.