Новий номер «Вістей Придніпров’я»: унікальна українка, зміни у ЗНО та ще багато цікавих новин

У новому номері газети «Вісті Придніпров’я» ви дізнаєтесь про осінній призов в Україні, нове харчування у нічних потягах «Укрзалізниці» та збільшення квот на українські пісні по радіо.

Мирослава Щербина –  унікальна дівчинка, яка рахує швидше від калькулятора

Чимало дітей вигадують собі уявних друзів та грають з ними, а ось наша землячка, героїня програми «Крутіше всіх» на телеканалі «Інтер», товаришує з уявними чарівними рахівницями. Мама маленької криворіжанки Мирослави Щербини ставиться до цього захоплення доньки спокійно, бо знає: таким чином дівчинка освоює прийоми ментальної математики. Про успіхи, мрії та вподобання юна математик та її мама, дизайнер одягу Тетяна Кім, ексклюзивно розповіли «Вістям».

Як пройшла вибори в громадах?

29 жовтня в Україні обирали голів та депутатів до об’єднаних територіальних громад. В області волевиявлення відбулось у19 ОТГ: одній міській, 7 селищних та 11 сільських громадах. Ще 3 оберуть своїх голів у грудні. Під час виборів спостерігачі зафіксували низку порушень – випадки використання кандидатами однакових прізвищ, напади на кандидатів та виборчу дільницю.

Життя міста. Італійці у цирку!

Від 29 жовтня до 3 грудня в Дніпропетровському державному цирку до уваги глядачів – нове українсько- італійське шоу «Смугастий рейс». Це програма світового рівня: неперевершені виступи кращих артистів, понад 50 дресированих тварин, шоу-балет, неймовірні спец ефекти та багато іншого

Що потрібно знати абітурієнтам

У 2018 року випускники одинадцятих класів зіткнуться з черговими інноваціями в програмі і процесі проведення ЗНО. Так, написати тести можна буде з 11 предметів. Чекає нововведення і тих, хто здає іноземну мову, а випускникам шкіл результати тестування зарахують як результат державної підсумкової атестації. Старт реєстрації на «іспити» починається в лютому.

Добра Надія відроджує славу

Село Добра Надія, що у Томаківському районі, – справжня культурна та історична родзинка області. У місцевій школі вже не один рік займаються збереженням та відродженням історичної й культурної спадщини. Тут, у Добронадіївському НВК, діє краєзнавчий музей, що ніби дихає історією й тісно пов’язаний з долею тутешніх сіл. Нині працівники музею та школи мріють про те, аби на цій території з’явилася туристична стежина, до якої залучений і давній козацький храм, зведений за легендарного отамана Івана Сірка.

Економ-меню: менше м’яса та риби

Сьогодні українці їдять менше, ніж у попередні роки. І все частіше ми відмовляємося від м’яса. Про це свідчать дані Держслужби статистики.

Сповідь іммігрантки:  «Лон-Анджелес – мій будинок!»

Дніпрянка Марина Малихіна, одного разу побувавши в Америці, вирішила, що неодмінно туди повернеться, але вже надовше. Кинувши свою танцювальну студію, з однією валізою, вона прилетіла в США. Четвертий рік українка живе в Лос-Анджелесі і, незважаючи на прогнози скептиків, успішно будує танцювальну кар’єру. Про те, чому ця країна її вчить, як підкидає не дуже приємні життєві ситуації, а через час піднімає на небеса – в її розповіді.

Правильний догляд: чому випадає волосся?

Надмірне випадіння волосся – головний біль багатьох дівчат, жінок і навіть чоловіків. Чому це відбувається і як правильно стежити за волоссям? Про це «Вістям» розповіла доктор медичних наук, професор кафедри шкірних та венеричних захворювань Дніпропетровської медичної академії, дерматовенеролог вищої категорії, віце-президент Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів Тетяна Святенко.

Факт, але ексклюзивно. Станіслав Фоменок – мюнхенський українець

Уже 22 роки заслужений художник України Станіслав Фоменок живе в Європі, проте цієї осені вирішив улаштувати в Дніпрі свою велику персональну виставку, присвячену 50-річчю творчої діяльності. «Вісті» поцікавилися, що спонукало маляра поїхати з країни, як йому живеться в Мюнхені і чи не думає про повернення на батьківщину.

Також для вас місячний календар садовода, повна телепрограма, цікавий сканворд та гороскоп для усіх знаків зодіаку, новини світу та оголошення. Не забувайте про рецепти від «Вістей» і цікаві історичні факти тижня. Для тих, хто хоче допомогти пухнастим малюкам – традиційна рубрика від «Вірності».

Для того, аби завжди бути в курсі новини Дніпра, області та світу, приєднуйтесь до нас у соціальних мережах.
Instagram — https://www.instagram.com/visti.dpua/,

Facebook — https://www.facebook.com/vesti.pridneprovia,

ВК — https://new.vk.com/id372823491,

Twitter — https://mobile.twitter.com/vistidnipо,

Нагадуємо, що триває передплата на «Вісті Придніпров’я», яку ви можете здійснити у будь-якому почтовому відділенні області

Передплатний індекс: 41804
*вівторок, четвер (з ТV-програмою)

1 міс.- 23,05 грн.
3 міс. – 67,75 грн.
6 міс. – 131,90 грн.
12 міс.- 261,20 грн.
Или в отделе подписки «Вістей Придніпров’я» за телефоном (056) 778-21-44 или по электронной почте t.ovchatova@gmail.com
Або у відділі передплати газети «Вісті Придніпров’я» за телефоном (056) 778-21-44 або електронною поштоюt.ovchatova@gmail.com