Новий український рекорд на змаганнях Bonneville Speed Week у США

На щорічному тижні швидкості Bonneville Speed Week в штаті Юта наш співвітчизник Сергій Малик встановив новий рекорд у класі А-OMEGA. Перевершити результати попередніх змагань дозволив вітчизняний мотоцикл, який команда Сергія спеціально підготовила до перегонів та обладнала електродвигуном потужністю 70 кВт. Отже, над безкраїми соляними просторами прадавнього озера Бонневіль знову піднявся гордий жовто-синій стяг.

104 милі на годину — саме така цифра буде записана в Книгу досягнень Бонневіля завдяки наполегливості й рішучості нашого співвітчизника Сергія Малика, гонщика, волонтера, багаторазового чемпіона та діючого президента Київського міського автомотоклубу. Він зумів розігнати свого унікального мотоцикла з електродвигуном поверхнею пересохлого озера в штаті Юта до 166,4 км/год. Наразі — це кращий результат змагань Bonneville Speed Week у класі А-OMEGA.

Рівне від горизонту до горизонту дно стародавньої водойми, вкрите товстим шаром різнокаліберних кристаликів солі — це унікальний природній трек, де регулярно встановлюються рекорди та випробовуються унікальні транспортні засоби. В 2017 році Сергій Малик уже встановив рекорд в категорії M-PBG 650 CC, досягнувши швидкості 117,548 км/год. Але цьогоріч він мріяв про нову перемогу, здобуту без спалення викопного палива.

Для створення електробайку оригінальної конструкції команді Сергія знадобився лише тиждень раму з колесами від мотоциклу «Дніпро» доповнили акумуляторами та компактним двигуном потужністю 95 к.с. (70 кВт). Цьому передували складні інженерні розрахунки та багатомісячна підготовка.

Для перемоги у змаганнях українська команда мала все необхідне: діючого чемпіона аналогічних перегонів та унікальний мотоцикл. Сергію залишалося найскладніше — вчасно прибути до місця проведення перегонів в іншій півкулі, що було б неможливим без нашої з вами допомоги. Свій внесок у видатний рекорд зробили всі небайдужі, що згуртувалися й підтримали Сергія.

Наступного року Сергій планує боротися за нові рекорди на просолених просторах Бонневіля. Слідкуйте за нами на Фейсбуці  https://www.facebook.com/ebonnevilleua/notifications/ та беріть участь у підтримці проекту на сайті