Новомосковська об’єднана ДПІ інформує

Державною фіскальною службою України доопрацьовано електронний сервіс «Реєстрація договорів про визнання електронних документів»

Державною фіскальною службою України (далі – ДФС України) з метою покращення сервісного обслуговування плат- ників при поданні податкових документів в електронній формі доопрацьовано електронний сервіс «Реєстрація договорів про визнання електронних документів».

ДФС України спрощено процес укладання договорів про визнання електронних документів (далі – Договір) з територіальними органами ДФС, а саме: починаючи з 25.11.2015, платником податків укладається один Договір з територіальним органом ДФС за основним місцем обліку. До Договору додаються посилені сертифікати відкритих ключів. Для формування та подання договору розроблено нову форму (код форми J1391004).

Більше інформації про ці та інші зміни щодо роботи зазначеного електронного сервісу можна дізнатися на головній сторінці ДФС України за посиланням: http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/225191.html.

Актуально для суб’єктів господарювання та громадян

У Загальнодоступному інформа- ційно-довідковому ресурсі (далі – «ЗІР») впроваджено новий інноваційний розділ «Інтерактив- на мапа» за напрямами «Митна справа» та «Єдиний соціальний внесок», який працює за принципом «Крок за кроком».

Як повідомляє Державна фіскальна служба України на головній сторінці офіційного веб-порталу ), за допомогою інтерактивних мап користувачі «ЗІР» мають змогу швидко та зручно ознайомитися із законодавчою базою та знайти відповіді на питання за вказаними напрямами.

Планове завдання по наповненню місцевих бюджетів за 10 місяців 2015 року Новомосковська ОДПІ виконала на  115,4%

 Про це повідомив начальник Новомосковської ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області Андрій Шульга під час нещодавньої зустрічі за «круглим столом» з представниками бізнесу Новомосковського регіону.

Андрій Шульга зазначив, що левову частину надходжень забезпечили податок на доходи фізичних осіб – майже 187 млн. грн., податок на землю – 42 млн. грн. та єдиний податок – близько 34,4 млн. грн. Загалом, з початку року, суб’єкти господарювання додатково перерахували в місцеві бюджети Новомосковського регіону майже 39 млн. грн. Надходження збільшилися в порівнянні з минулим роком на 100,9 млн. грн. та за десять місяців поточного року склали 291,1 млн. грн., що свідчить про готовність новомосковських платників податків працювати в часи реалізації реформ та розуміння, того, що саме, в умовах децентралізації збільшення находжень до місцевих бюджетів дасть змогу вивести Новомосковський регіон до більш високих економічних та соціальних стандартів.

Крім того, під час зустрічі обговорили основні аспекти податкової реформи. Насамперед, мова йшла про запропоновану модель щодо зменшення податкового навантаження на бізнес, спрощення податкового законодавства, зменшення навантаження на фонд оплати праці, розширення бази оподаткування для малого та середнього бізнесу тощо. Також, говорили про функціонування системи електронного адміністрування ПДВ, про наповнення електронних рахунків платників, про електронні сервіси та легальні трудові відносини в регіоні, в тому числі в рамках проведення операції «Урожай-2015» тощо.

Наприкінці даного заходу Андрій Шульга висловив вдячність за сумлінність щодо сплати податків та нагадав, що за несплату податків кожен платник несе відповідальність, тому важливо виконувати свій обов’язок вчасно!

Надходження від єдиного внеску у поточному році зросли на 160,6 млн. грн., або на 36,4 відс.

Протягом одинадцяти місяців 2015 року платники Новомосковського регіону сплатили до бюджету 601,5 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зокрема, у листопаді цього року бюджет отримав 61,5 млн. грн. єдиного внеску.

Вкотре, нагадаємо, що на веб-порталі ДФС України працює он-лайн сервіс «Реєстр страхувальників», завдяки якому платники єдиного внеску можуть оперативно отримати дані про взяття на облік, реєстраційний номер платника єдиного внеску та його клас професійного ризику виробництва.

Для отримання інформації з Реєстру страхувальників достатньо знати ім’я, прізвище та по батькові платника, його податковий номер або серію та номер паспорта.

Залишити відповідь