Новомосковська об’єднана ДПІ інформує

 

Новомосковська об’єднана ДПІ  інформує про розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Зокрема, 20 вересня набрав чинності Закон України від 17 вересня 2015 року №704-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

Вказаним законом установлений з 1 вересня 2015 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1330 гривень, а для основних соціальних і демографічних груп населення:

дітей віком до 6 років: 1167 гривень;

дітей віком від 6 до 18 років: 1455 гривень;

працездатних осіб:1378 гривень;

осіб, які втратили працездатність:1074 гривні.

Також, установлено мінімальну заробітну плату з 1 вересня: у місячному розмірі: 1378 гривень; у погодинному розмірі—8,29 гривні.

Щодо нового сервісу «Довідка про доходи он-лайн»

Сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису» запрацював у штатному режимі з 1 вересня поточного року.

Завдяки йому фізична особа – платник податків зможе отримати відомості щодо сум своїх отриманих доходів та утриманих податків протягом доби після формування відповідного запросу. Вказана послуга дійсна за умови використання електронного ключа. Раніше, платнику для того, щоб отримати зазначену довідку, доводилося звертатися в інспекцію. Відповідь він отримував протягом трьох днів. Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті ДФС України у рубриці: Фізичним особам/Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді

Щодо термінів надсилання поштою податкових декларацій

З 1 вересня 2015 року у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку має надіслати таку декларацію не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку її подання. Раніше, таке відправлення необхідно було здійснити за десять днів. Відповідна норма передбачена Законом України від 17 липня №655-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків».

Також звертаємо увагу: податкова декларація відправляється на адресу відповідного контролюючого органу за місцем реєстрації платника податку.

Водночас, податкова звітність в електронній формі повинна бути подана не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подачі.

За вісім місяців 2015 року платникам Новомосковшини надано 10042 адміністративних послуг

Як і в попередні звітні періоди найбільш актуальною залишається послуга з видачі реєстраційного номера облікової картки платника податків та внесення таких даних до паспорта громадянина України з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Так, протягом січня-серпня 2015 року було видано 3551 реєстраційних номери.

Крім того, ЦОП Новомосковської ОДПІ за вісім місяців 2015 року було зареєстровано 263 платника єдиного податку та надано 441 витяг з реєстру платників єдиного податку; видано 453 довідки про відсутність заборгованості перед бюджетом; зареєстровано 497 книг обліку доходів і витрат; видано 325 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 259 – тютюновими виробами тощо.

 

Залишити відповідь