Новомосковська ОДПІ повідомляє

Поточний рік наближається до завершення. Новомосковська ОДПІ запрошує громадян скористатися своїм правом на отримання податкової знижки. На сьогодні 387 жителів Новомосковщини вже звернулись за податковою знижкою. Їм повернуто з бюджету 393 тис. грн.

Нагадаємо, що право на податкову знижку мають ті громадяни, котрі сплачували протягом минулого року за навчання у ВУЗах чи технікумах, здійснювали внески у недержавні пенсійні фонди, страхували себе або членів сім’ї, перераховували кошти у вигляді пожертвувань або благодійних внесків, всиновлювали дітей, погашали відсотки по іпотечному кредиту тощо.

Декларацію на податкову знижку можна надати упродовж всього року до 31 грудня включно. Разом із нею подаються документи для підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки.

Загалом на сьогоднішній день до Новомосковської ОДПІ подали декларації про отримані у 2014 році доходи близько 3395 громадян. Сума задекларованих ними доходів становить майже 101,2 млн.грн., що у порівнянні з відповідним періодом минулого року — більше на 16,2 млн. грн.

Попереджаємо, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. Це визначено статтею 166 Податкового кодексу України

У Центрі обслуговування платників створено усі умови для того, щоб задекларувати доходи громадянам було зручно та комфортно.

Компенсаційні виплати у межах середнього заробітку мобілізованих працівників не оподатковуються єдиним внеском

Відповідно до частини сьомої статті 7 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями, не нараховується на виплати та не утримується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з виплат, що компенсуються з бюджету у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Новомосковська ОДПІ зібрала понад 540 мільйонів гривень єдиного соціального внеску

Так, за десять місяців 2015 року від новомосковських платників в місцеву скарбницю надійшло 540 млн. грн.  єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 107 млн. грн. більше ніж очікувалося (+24,7%) та майже на 144 млн. грн. більше ніж у аналогічному періоді минулого року (+36,3%).

Надходження ЄСВ у жовтні поточного року склали 65 млн. грн., а це на 14 млн. грн. більше ніж у аналогічному періоді минулого року (+27,3%).

 

Надходження транспортного податку

З початку року новомосковські платники перерахували в місцеві бюджети 1,6 млн. грн. податку на транспортні засоби, а це на 158,5 тис. грн. понад план (+10,6%).

Нагадаємо, що згідно змін до Податкового кодексу України з 01.01.2015 року транспортний податок для громадян застосовується вперше. В зв’язку з цим легкові автомобілі, що зареєстровані (використовуються) до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. є об’єктом оподаткування. Ставка транспортного податку встановлюється в розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 грн. за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. Після обчислення суми податку контролюючим органом за місце реєстрації платника податку надсилається (вручається) податкове повідомлення-рішення на сплату суми транспортного податку в розмірі 25000 грн до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року). І у платника (фізичної особи) для сплати є 60 днів з дня вручення відповідного податкового повідомлення-рішення.

 

Залишити відповідь