«Новорічні історії» розповідатимуть в Дніпропетровському історичному музеї ім. Яворницького

Ялинкові прикраси, невідомі факти про головне свято року та традиційні новорічні інтер’єри різних років підготував для своїх відвідувачів історичний музей ім. Яворницького. Тут відкриється виставка «Новорічні історії». Поринути у світ безтурботного дитинства дніпропетровців запрошують в управлінні культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Скляні, паперові, ватні, пластмасові, у формі персонажів улюблених казок, тварин, птахів, комах. Велику частину виставки присвятили ялинковим прикрасам.  Дорослих гостей вони занурять у світ дитинства, а маленьким розкажуть про історію країни, життя та мрії їхніх мам і татусів, бабусь та дідусів.

Побачити на виставці можна буде й інтер’єри чотирьох традиційних для нашого краю помешкань: української селянської хати, будинку німецького колоніста, дворянської вітальні та радянської квартири. Вони вже готові для зустрічі свята — вітальні прикрашені, столи накриті – все ніби завмерло в очікуванні гостей. Відвідувачів запросять завітати до них та дізнатися, скільки страв стояло на різдвяному столі українців, чим традиційно прикрашали ялинку в Німеччині, як святкували Різдвяні свята в Катеринославі та новорічні – в Дніпропетровську.

На експозиції представлено близько тисячі експонатів: меблі, посуд, картини, рушники, ялинкові прикраси, побутові предмети, поштові листівки кін. ХІХ – сер. ХХ ст.

Виставка відкриється завтра та триватиме до 30 січня 2016 року. Музей знаходиться за адресою пр. К. Маркса, 16 та працює щодня окрім понеділка з 10.00 до 16.00. Телефон для довідок: 46-34-22.

Залишити відповідь