Обласна рада прийняла рішення про заборону полювання в заповідниках

На березневій сесії депутати Дніпропетровської облради винесли на новий рівень контроль за недобросовісними мисливцями. Полювання в заповідних зонах взагалі заборонене українським законодавством, втім, деяким мисливцям цього недостатньо.

Нагадаємо, що в кінці минулого року область сколихнуло безжальне вбивство чотирьох лебедів. Птахів, внесених до Червоної книги. З огляду на цей випадок та повну зневагу до законів деякими мисливцями обласною радою було прийняте рішення про заборону полювання на територіях природно-заповідного фонду.

Голова облради Гліб Пригунов взяв ситуацію на особистий контроль та ініціював проведення спільної зустрічі: «Ми зібрали представників усіх районних організацій Українського товариства мисливців та рибалок. Причетні відповіли на питання стосовно своїх дій, для всіх інших це стало попередженням. І надалі ми жорстко контролюватимемо цю ситуацію!».

Окрім того, заступник голови обласної ради, голова управління з питань використання природних ресурсів Антон Кумановський провів робочу нараду з районними організаціями Українського товариства мисливців та рибалок у Дніпропетровській області. Про новий рівень контролю за полюванням на території області чітко донесли кожному. Більше того, мисливців та рибалок зобов’язали слідкувати за пожежною безпекою в області.

«Наше головне завдання – збереження природних багатств Дніпропетровщини! Особливо зараз, у теплий період року, дуже важливо вжити усі необхідні заходи реагування щодо попередження випадків випалювання стерні, поживних залишків та сухої рослинності. Члени мисливських товариств за родом своєї діяльності мають змогу слідкувати за виникненням пожеж та оперативно реагувати», – зазначив Антон Кумановський.