Обласна рада започатковує зустрічі з ініціативною молоддю регіону

27 січня найактивніші учасники Молодіжної стратегічної сесії Дніпропетровщини побували з екскурсією у Дніпропетровській обласній раді та музеї місцевого самоврядування. Їх ознайомили з роботою виконавчого апарату, депутатського корпусу та історією розвитку громад регіону.

2

«Талановиту молодь ще з навчальних закладів треба вводити в курс справ та залучати до вирішення питань територій і громад. Вони мають активну життєву позицію, здорові амбіції, незаангажовані, готові стати нашими помічниками. Їх проекти життєздатні, корисні та конкурентноздатні і вони готові нести за них відповідальність. Саме таких лідерів треба брати під своє крило, підтримувати та направляти їх знання і енергію у потрібне русло. Для цього ми започатковуємо зустрічі у облраді з ініціативною молоддю регіону, щоб вони розуміли – чим займаються органи місцевого самоврядування, що корисного дають людям», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

3

Також молоді пропонується ознайомитися з історією влади у «Музеї історії місцевого самоврядування Дніпропетровської області», який став першим музеєм такого типу в Україні. Відкрили його у грудні 2008 р. Його експозиція побудована за хронологічно-тематичним принципом та відображає історію розвитку місцевого самоврядування Дніпропетровщини з IX до початку XXI ст. Музей містить більше 500 експонатів: оригінальні експонати з фондів історичного музею, комп’ютерні копії, особисті речі представників самоврядування, типологічні предмети ХІХ–ХХ ст. Планується зробити 3-D версію музею та представити його на офіційному сайті облради.

4

Музей працює щоденно крім вихідних з 10 до 16.00 за адресою: Дніпропетровськ, пр.. Кірова,2, обласна рада, кімн.221.

Конт. тел (056) 744-13-46, 097-5226527. Усі екскурсії за попереднім замовленням.

Залишити відповідь