таблица_1_укр_01

Обласний бюджет-2016 максимально враховує потреби мешканців, – Валентин Резніченко

У Дніпропетровській ОДА вже знають, яким буде бюджет у 2016 році. Тут презентували основні цифри майбутнього обласного кошторису, за яким Дніпропетровщина планує жити наступні 365 днів. Проект документу став результатом напруженої роботи, яка велася протягом останніх трьох місяців. Особливість бюджету-2016 – спрямованість на вирішення актуальних питань розвитку регіону та максимальна відповідність потребам жителів області. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Дніпропетровська ОДА презентувала проект обласного кошторису на 2016 рік. Вперше в історії України область розпочала роботу над власним бюджетом без затвердженого всеукраїнського кошторису. Це стало можливим завдяки новому Бюджетному кодексу та децентралізації. Особливість нового кошторису регіону – його соціальна направленість.

«Бюджет Дніпропетровщини-2016 вперше за останні роки максимально врахував потреби мешканців регіону. Ми збільшили видатки по всім сферам розвитку та соціального забезпечення: будівництво та ремонт шкіл, дитсадків, лікарень, водоводів і доріг, соціальні виплати, субсидії та пільги. Завдяки децентралізації, яку проводить в країні Президент Петро Порошенко, ми прогнозуємо збільшення доходів Дніпропетровщини на 25%. Всі ці кошти будуть направлені на розвиток області та покращення якості життя її мешканців», – наголосив очільник регіону Валентин Резніченко.

За його словами, витрати на зарплати, харчування в лікарнях та школах, медикаменти, пенсії та стипендії, пільги збільшено на 20%. Це означає, що «бюджет споживання» Дніпропетровщини у 2016 році зріс із 3 млрд. грн. до 3,6 млрд. грн.

На розвиток регіону передбачено коштів на 64% більше, ніж минулоріч. Зокрема, майже втричі збільшено видатки на ремонт доріг, вчетверо – на водозабезпечення, вдвічі – на медобладнання, в 25 раз збільшено видатки на придбання та ремонт житла.

На 75% зростуть соціальні субвенції з держбюджету, зокрема, на 17% – соціальні виплати, на 226% – субсидії й пільги. «У минулому році, коли субсидії нараховувалися за старою схемою, в регіоні державну допомогу отримували приблизно 80-100 тис. сімей. Сьогодні їх 334 тис. До кінця року ця цифра збільшиться до 360 тис. Тобто субвенції на субсидії населенню зростуть більш ніж вдвічі – до 3,7 млрд. грн.», – зазначив очільник регіону Валентин Резніченко.

Дніпропетровська ОДА вже передала проект бюджету до обласної ради.

таблица_2_укр

таблица_5_укр
таблица_3_укр

Залишити відповідь