Одесит “замінував” багатоповерхівку, бо не працював інтернет

Поліція Одеси затримала телефонного псевдомінера, який повідомив 10 травня правоохоронцям про бомбу в багатоповерховому житловому будинку. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на відділ комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України.

“Після отримання анонімного телефонного повідомлення про те, що житловий будинок на вулиці Академіка Заболотного заміновано, було евакуйовано 150 мешканців дев’ятиповерхівки. Будинок та прилеглу до нього територію ретельно обстежили фахівці-вибухотехніки, співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій та слідчо-оперативна група Суворовського відділу поліції Одеси. Але ніяких вибухонебезпечних речовин чи пристроїв правоохоронці не виявили”, – зазначили в поліції.

Правопорушника, місцевого мешканця, затримали наступного дня.  Як з’ясувалося, вдома в одесита того дня не працював Інтернет. Він спробував додзвонитися до інтернет-провайдера та з’ясувати причину. Однак на телефонні дзвінки ніхто не відповів, і чоловік “образився” – повідомив про “замінування” будинку, на першому поверсі якого розташований офіс телекомунікаційної компанії.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь