Олег Кужман: Що об’єднує громаду – прагнення змінити життя на краще

Громаду об’єднують нові  проекти і проблеми. Останніх і правда сьогодні вдосталь. Починаючи від стану наших доріг до надання послуг населенню.

Але коли більшість Томаківської громади обирає, насамперед, ремонт школи і центральної вулиці, коли  активно підтримує створення нового ЦНАПу, у якому вже успішно працює популярна серед людей бібліотека та дитяча ігротека, громаду об’єднує палке  прагнення активно долучитися до спільних проектів і змінити власне життя на краще.

Життя – не лише будівельні  об’єкти і відновлений асфальт. Життя – це ми і наші сусіди. Це наш настрій і стан душі, а від нього вже наша працездатність, натхнення і енергія.

Що об’єднує громаду - прагнення змінити життя на краще

Може тому вже другий рік поспіль став популярним фестиваль гумору «ArtSmile», ініційований головою Томаківської ОТГ Іваном Калашником , який активно підтримали місцеві фермери. Цей фестиваль оригінальний, не схожий ні на КВНи, ні на ліги сміху. Фестиваль про життя і про нас з вами, про ситуації, у яких ми мимохіть стаємо головними героями.

Сім команд з Томаківської музичної школи, Чумаківського культурно – історичного центру, Томаківського професійного аграрного ліцею, Преображенського, Кисличуватського, Володимирівського, Китайгородського сільських будинків культури вражали глядачів, які сприймали бурхливими оплесками сценки сільського життя. Незвичним було і журі, до якого запросили першого заступника голови ОДА Олега Кужмана, керівників фермерських господарств Тамару Скорук, Галину і Василя Барададимів, Олега Логвиненка, а також голову ГО «ТоМАКК» Віталіну Козіну та учасницю минулорічного фестивалю Анну Чіпець.

Жоден з учасників фестивалю не залишився без нагород і призів. Однаково раділи і грошовим преміям, і квиткам на концерти відомих українських артистів.

Певно, гумор і справді здатен подовжувати життя і допомагати в будь яких складних ситуаціях. І прикладом цьому став плакат, який подарували Олегу Кужману учасники фестивалю.