Олег Кужман: «Відродимо культуру на Дніпропетровщині – відродимо село» (Фото)

Гарний подарунок у новому році отримали мешканці Григорівки Новопокровської об’єднаної територіальної громади Солонянського району – капітально відремонтований клуб. Все село зійшлося подивитися на нову споруду. Були гості і з навколишніх сіл – Тракторного, Багатого, Новопокровки, Павлівки бо до ремонту сільський осередок культури не можна було навіть клубом назвати. Стара хата без вікон без дверей. І не дивно, адже з моменту побудови, а саме з 1952 року клуб не бачив навіть косметичного ремонту.

Нині тут зроблено нову сучасну покрівлю, замінено підлогу, вікна, двері, систему електрозабезпечення, утеплено стіни. Клуб має гарну сцену, глядацький зал, у якому 100 посадкових місць, а за потреби можна розмістити і більше 200. Облаштовано у приміщенні і кімнату для бібліотеки, роботи гуртків.

– У моїй сільській бібліотеці нині 126 абонентів, та після переїзду у нове приміщення їх кількість виросте, – говорить бібліотекарка Ніла Михайлова.

Відкриття клубу стало можливим за рахунок спільних коштів обласного та місцевого бюджетів.

– Коли зрозуміли, що власних коштів обмаль – відразу звернулись до першого заступника голови обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Олега Кужмана. Ви не повірите, – але питання було вирішено оперативно протягом трьох днів, – говорить голова Новопокровської селищної ради Олександр Скиба.

Тож і запросили григорівці Олега Кужмана на своє свято. Показали не лише новенький клуб, а і на що здатні сільські аматори. Новопокровці і павлівці підготували справжнє різдвяне дійство. На сцені грали, співали і танцювали працівники місцевих шкіл та дитячих садочків. Перший заступник голови ОДА Олег Кужман передав сільській бібліотеці нові книжки. Вітаючи селян зі святковою подією, він відзначив: «Відродимо культуру – відродимо село.». До речі, напередодні Нового року Новопокровська ОТГ отримала новий шкільний автобус за кошти обласного бюджету.