Оновлений легкоатлетичний манеж відкрили у Дніпрі (ФОТО)

22 лютого у Дніпровській спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву №3 відкрили оновлений легкоатлетичний манеж. У рамках програми очільника міста «Дніпро – спортивна столиця» майданчик отримав комплексну реконструкцію, якої не бачив з часів свого заснування – ще 25 років тому. Далі на школу, де виховують майстрів спорту міжнародного рівня, чекає ще низка ремонтів.

легкоатетичний манеж

Після чверті століття інтенсивних тренувань спортивне поле зносилося фактично до аварійного стану – половина бігових доріжок були просто не придатні для використання. Після капітальної реконструкції в манежі з’явилося, зокрема, високоякісне покриття, сертифіковане за міжнародними стандартами. Оновили також інвентар. Тепер займатися спортом тут комфортно та безпечно.

«Це наша базова школа. Та протягом тривалого часу манеж був у жахливому стані. І от нарешті ми отримали якісний зал для занять легкою атлетикою. Заклад має ще низку проблем, але ми впевнені, що міська влада допоможе їх вирішити», – зазначила президент Дніпровської федерації легкої атлетики Марина Філатова, за сприяння якої вдалося ініціювати реконструкцію манежу.

легкоатетичний манеж

В історії спортивної школи олімпійського резерву №3 чимало видатних спортсменів. Чи не щороку до української збірної входить близько 15 вихованців цього закладу. Загалом за більш як 50 років свого існування школа виховала понад сотню володарів звання майстрів спорту, зокрема й міжнародного класу.

«Цього року виділено близько 5 млн грн. Це дасть змогу відновити весь комплекс, за винятком зовнішнього стадіону. Ми це завдання виконаємо. А вже за підсумками, можливо, півріччя чи 9 місяців нам додадуть певних коштів – тоді перейдемо до відновлення зовнішнього комплексу і забезпечимо нашим легкоатлетам дійсно якісні умови для тренувань», – зазначив директор департаменту гуманітарної політики міськради Геннадій Глядчишин.

легкоатетичний манеж

Стадіон школи, який без капітального ремонту фактично не придатний для занять, планують зробити ультрасучасною тренувальною базою. Нині у школі олімпійського резерву вдосконалюють свою майстерність 350 юних спортсменів. Та у спортивному закладі переконані: після повної реконструкції зможуть повернутися до колишніх показників у майже тисячу вихованців.

Залишити відповідь