Оптимальним для успішної роботи міськради є обрання проукраїнського прогресивного мера – експерт

Питання формування коаліції в міській раді Дніпропетровська є вкрай принциповим для міста з огляду на наближення другого туру виборів. Про це заявив виконавчий директор Дніпропетровського обласного відділення організації “Комітет виборців України” Станіслав Жолудєв. За його словами, в залежності від того, хто буде мером та який буде склад та налаштування міської ради залежить ефективність владного тандему. Експерт наголошує на тому, що у Дніпропетровська було шість варіантів розкладу подій і, відповідно, прогнозів ефективності майбутньої роботи. Для кожного з кандидатів в мери є три варіанти взаємодії та співпраці з міською радою:
1. 2/3 депутатів та більше проти мера
2. половина, але менше 2/3 депутатів проти мера
3. менше половини депутатського корпусу проти мера.
– Перший варіант повністю нейтралізує мера, другий призведе до суттєвого блокування роботи та взаємодії обох владних “гілок”. Третій – найоптимальніший. За такого розкладу не буде блокування діяльності ні мера, ні ради – розповів Станіслав Жолудєв.
Експерт переконаний що сьогодні, коли вже відомий склад міської ради та оголошені майбутні альянси та коаліції, вже можна стверджувати, що для ефективного функціонування тандему “міська рада-міський голова” більш прийнятний варіант з проукраїнським прогресивним мером, а ніж з консервативним та проросійським кандидатом. – Сьогодні в дніпропетровській міській раді очевидною є суттєва перевага саме патріотичних та прогресивних сил. Тільки в такій конфігурації ми можемо розраховувати на третій варіант розвитку подій, який передбачає відсутність жорсткого протистоянні між гілками влади. Це дозволить максимально ефективно реалізовувати програму розвитку Дніпропетровська, – заявив виконавчий директор Дніпропетровського обласного відділення організації “Комітет виборців України”.

Залишити відповідь