Оцінити якість доріг та прослідкувати витрати бюджетних коштів кожен мешканець Дніпропетровщини зможе он-лайн

Дніпропетровщина продовжує запроваджувати он-лайн сервіси. В тестовому режимі працює інтерактивна карта якості доріг області. До кінця місяця планується завершити тестування проекту «Відкритий бюджет». Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Прозорість – одна із цілей, яку ми ставимо перед собою в роботі. Тому крок за кроком впроваджуємо он-лайн сервіси. Відкрита система дозволить кожному мешканцю слідкувати за діяльністю влади та вносити в режимі онлайн свої пропозиції щодо розвитку регіону», – сказав Валентин Резніченко.

Інтерактивна карта якості доріг – це сервіс на якому відвідувачі сайту мають змогу висловитися про будь-яку дорогу і поставити їй свою оцінку. Зробити це можна й через додатки в мобільних телефонах. Електронний сервіс дозволить дізнатися про стан дороги, заплановані ремонти та відповідальних за ці ремонти.

Інтерактивну карту якості доріг ОДА впроваджує разом з івано-франківськими спеціалістами і Службою автомобільних доріг області.

«Відкритий бюджет» в Дніпропетровській області впроваджують на базі київського СмартСіті. На сайті ОДА буде публікуватися вся інформація про бюджет області – надходження та видатки. Така інформація за 2015 рік на сайті ОДА вже є. Матеріали щодо бюджету-2016 з’являться до кінця місяця.

«Мета цього проекту – показати кожному мешканцю Дніпропетровщини, куди витрачаються бюджетні кошти», – додав очільник регіону. Для зручності вся інформація представлена у вигляді інфографіки.

Залишити відповідь