П’ять корисних продуктів, які небезпечно їсти разом з ліками

Лікар розповіла, які продукти не можна їсти при прийомі деяких ліків. Це може бути смертельно небезпечно, повідомляє ukrhealth.net.

Люди, які щодня п’ють ліки, знають, що через це змінюється режим харчування. Існує ряд продуктів, які хоч і корисні, але їх не можна їсти разом з деякими препаратами, так як це може призвести до серйозних наслідків, навіть до летального результату.

П’ять корисних продуктів, які небезпечно їсти разом з ліками:

Продукт № 1. Овес

Всім корисна вівсянка має несумісність з деякими медичними препаратами.

Справа в тому, що овес заважає засвоєнню ліків, які п’ють для зниження рівня цукру в крові. Якщо у людини цукровий діабет і він п’є відповідні ліки, то йому варто відмовитися від продуктів з вівсом.

Продукт № 2. Зелені овочі

Авокадо і листя салату протипоказані пацієнтам, які вживають антикоагулянт варфарин (ці таблетки блокують у печінці вітамін К-залежних факторів згортання крові). Справа в тому, що в зелених овочах повно вітаміну К. Через нього ефект препарату зводиться нанівець. Через це у людини може виникнути інфаркт або інсульт.

Продукт № 3. Червоне вино

Користь цього напою на основі винограду доведена, але є і зворотна сторона. Червоне вино підвищує кров’яний тиск. Тому людям, які п’ють таблетки від депресії, не варто пити вино, так як у них може виникнути інсульт.

Продукт № 4. Журавлина

Сік цієї ягоди небезпечний для тих, хто страждає від хвороб серця, судин і сечостатевої системи. Цей напій розріджує кров, тому може початися кровотеча.

Продукт № 5. Соки

Сік грейпфрута протипоказано пити з ліками, які знижують рівень холестерину. Своїми властивостями він зводить до нуля всю корисність ліків. Виходить, що людина таблетки ковтає, але необхідне лікування не отримує.

фото: pixabay.com