П’ять мешканців Дніпропетровщини – призери всеукраїнського конкурсу WorldSkills Ukraine

У режимі онлайн підбили підсумки всеукраїнського конкурсу фахової майстерності WorldSkills Ukraine. Призові місця отримали п’ять мешканців Дніпропетровської області. Вони набрали найбільше балів у своїх компетенціях. Про це розповіли у департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Змагання проводили за форматом міжнародних змагань WorldSkills International. Учасниками стали переможці регіональних відборів. Представники Дніпропетровщини здобули два «срібних» місця і три «бронзових». Серед них – як молоді робітники підприємств області, так і студенти університетів, – зазначили у департаменті. – Хлопці пройшли декілька етапів, а у фіналі на них чекали практичні випробування. Оцінювали майстерність конкурсантів експерти, досвідчені фахівці робітничих професій та представники бізнесу».

«Срібним» призером у компетенції «Зварювальні роботи» став працівник Дніпровського коксохімічного заводу Ілля Матяж. Випускник Кам’янського вищого професійного училища. Другий у компетенції «Обслуговування важкої техніки» – працівник ПРАТ «ПівнГЗК» Максим Капітанчук. Випускник Індустріального коледжу Криворізького національного університету.

Третє місце в номінації «Мехатроніка» здобули студенти НТУ «Дніпровська політехніка» Максим Гурєєв та Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка Лазаряна Богдан Кушнір.

«Срібло» з компетенції «Експлуатація та обслуговування залізничного транспорту» отримав представник Кривого Рогу Вадим Перегінець. Він працює на Південному гірничо-збагачувальному комбінаті.

Загалом до фінальної частини конкурсу потрапили 83 учасника зі всієї України. З них 36 учнів закладів профосвіти, 29 молодих робітників і 18 студентів вишів. Вони змагалися у 9 дисциплінах. Призові місця та цінні подарунки отримали 29 учасників.