Парламент у бюджеті-2016 не зрізатиме субсидії – Мінрегіон

У Міністерстві ЖКГ України очікують, що в держбюджеті на 2016 рік буде передбачена не менша сума на субсидування житлово-комунальних послуг, ніж була цього року.

Про це в коментарі “Укрінформу” повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України – керівник апарату Максим Малашкін. Пише “Українська правда”.

“Якщо соціальні виплати, зокрема, субсидії, і буде зменшено, то тільки за рахунок оптимізації. Просто так субсидії урізати ніхто не буде”, – висловив думку Малашкін.

Проте, за його словами, питання формування бюджету на наступний рік нині залишається відкритим і багато в чому залежить від можливості прийняття податкової реформи.

“Залежно від того, який проект податкової реформи буде прийнято, це передбачатиме якісь речі в частині покриття дефіциту бюджету. Але соціальну частину, думаю, не буде зрізано”, – висловив думку Малашкін.

Нагадаємо, цього року на субсидування населення в частині оплати житлово-комунальних послуг було виділено 24,5 млрд гривень.

Станом на поточний момент компенсацію з бюджету отримує вже більш як 4 млн незаможних сімей. Право на оформлення субсидій отримують сім’ї, які витрачають на оплату житлово-комунальних послуг більш як 10% від свого сумарного доходу.

Залишити відповідь