Перегрів може зіпсувати жителям Дніпра літній відпочинок

Аби замість гарної засмаги не отримати опіки та підвищену температуру тіла, жителям Дніпропетровщини слід дотримуватися простих правил. Їх нагадали в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Перегрів може зіпсувати літній відпочинок. Потрібно пам’ятати – швидше за все на сонці обгорає обличчя, спина, плечі та зона декольте. Тому у спеку слід носити легкий закритий одяг та не забувати про головний убір. А ще – пити багато води, аби запобігти зневодненню», – розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

Засмагати потрібно поступово, починаючи з 5-7 хвилин на день. Аби не перегрітися, сонячні «сеанси» не повинні перевищувати 20 хвилин. Найбезпечніший час, аби засмагати без шкоди для здоров’я – вранці з 7:00 до 10:00 та ввечері з 16:00 до 20:00.

Обов’язково слід користуватися сонцезахисним кремом. При цьому, чим світліша шкіра, тим вищим повинен бути SPF-фактор. Крем потрібно наносити за 20 хвилин до виходу на сонце, та оновлювати його кожні пару годин.

Не можна засмагати одразу після купання. Після виходу з води – витертися рушником та знову нанести сонцезахисний крем.

Аби «заспокоїти» шкіру, після повернення з пляжу слід прийняти прохолодний душ та нанести зволожуючий крем.