Переховувався 13 років: у Дніпрі затримали фігуранта замовного вбивства (фото)

У Дніпрі після 13 років розшуку затримали одного з фігурантів замовного вбивства бізнесмена. Подія сталася в Миколаївській області в 2007 році. З цього року злочинець конспірувався, ховався від органів слідства та суду під чужим прізвищем, використовуючи документи іншої людини.

Одразу після вбивства перетнув кордон з РФ, а, повернувшись у 2013 році, відправився воювати на схід у складі української військово-політичної громадської організації.

20 листопада миколаївські правоохоронці та спецпризначенці прибули за місцем мешкання зловмисника у Дніпро та затримали його, саме коли чоловік знову збирався їхати до зони проведення Операції об’єднаних сил. Відомо, що замовник та виконавець вбивства були затримані ще у грудні 2007 року. Обом суд виніс вирок – 15 років ув’язнення із конфіскацією усього майна. А цьому, третьому фігуранту, тоді вдалось зникнути. Слідчі заочно повідомили йому про підозру та оголосили у міжнародний розшук, а суд обрав запобіжний захід – арешт. З того часу оперативники не припиняли роботу зі встановлення місцезнаходження злочинця.

Слідчі дії у Дніпрі проводили слідчі Слідчого управління, оперативники Управління карного розшуку під процесуальним керівництвом обласної прокуратури за силової підтримки КОРД. В ході санкціонованого обшуку поліцейські знайшли оригінальний паспорт фігуранта та підроблені документи. Затриманому інкримінується одразу декілька кримінальних правопорушень – це замах на вбивство, вчинений за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів та способом, небезпечним для життя багатьох людей, а також вбивство, вчинене на замовлення та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 2 п.п. 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ, п.п. 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115 ККУ та ч. 1 ст. 263 ККУ). Санкції статей передбачають покарання аж до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі 49-річний зловмисник доправлений на Миколаївщину, та за рішенням суду перебуватиме під вартою у СІЗО.