Перевозити учасників бойових дій безкоштовно – закликала Дніпропетровська ОДА маршрутників

Дніпропетровська облдержадміністрація закликала приміських перевізників області не брати грошей за проїзд з учасників бойових дій. Про це повідомили в управлінні інфраструктури Дніпропетровської ОДА.

«Ці люди захищали і захищають країну від ворога, ми просто зобов’язані віддячити їм, – зазначив представник управління інфраструктури Станіслав Робота. – Тому ми закликали перевізників області не обмежувати кількість пільгових місць для тих, хто має посвідчення учасника бойових дій».
 
За словами Станіслава Роботи, нещодавно представники ОДА обговорили з перевізниками таку можливість. Ініціативу зустріли зі схваленням і домовились: «Однак без казусу не обійшлося. Разом з трьома учасниками бойових дій ми перевірили, чи виконують перевізники обіцянку. З п’яти маршрутників не взяв грошей з пасажира-захисника тільки один».

Історія закінчилася попередженнями в усній формі. Але в цілому, запевнив Робота, самі компанії поставилися до ініціативи добре: «Ми зі свого боку пообіцяли їм, що не будемо рубати з плеча, а спільно подумаємо, як збільшити субвенції з держбюджету в область на компенсацію пільгових перевезень».

Представник управління інфраструктури закликав всіх захисників України, у яких водії беруть гроші за проїзд, звертатися на гарячу лінію голови ОДА Валентина Резніченка. Для цього потрібно зателефонувати за номером: 0 800 505 600. Контакт-центр працює в будні дні з 8 ранку до 8 вечора. «Три скарги на один маршрут, і ми виїжджаємо з перевіркою», – резюмував Станіслав Робота.

Залишити відповідь