Перші 80 дніпропетровців вже подали онлайн заявки на оформлення субсидії

На Дніпропетровщині стартував пілотний проект з оформлення субсидій онлайн. 80 дніпропетровців вже скористалися нововведенням та подали документи на оформлення субсидії через інтернет. Про це повідомила начальник управління забезпечення соціальних гарантій департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Вікторія Чернигіна під час прес-конференції.

«На Дніпропетровщині вперше запровадили пілотний проект з оформлення субсидій онлайн. Відтепер документи можна подавати через Інтернет за допомогою порталу державних послуг. Працювати через електронну систему на багато легше, так як людина бачить, на якій стадії знаходиться його заявка, рішення про призначення субсидії, або відмову і з якої причини», – наголосила Вікторія Чернигіна.
Тепер, щоб отримати субсидію, не потрібно нікуди ходити і вистоювати в чергах. Достатньо зайти на сайт https://igov.org.ua і заповнити заявку.
«На порталі необхідно зайти в рубрику «Субсидії», після чого обрати банк, в якому обслуговуєтесь. Перейшовши на сайт банку, заповніть заяву та декларацію. Документи автоматично потраплять в управління соцзахисту того району, на території якого проживає сім’я. Перш ніж відправити інформацію в управління, банк робить повну звірку тих даних, які є в банку», – наголосила вікторія Чернигіна.
Напередодні голова облдержадміністрації Валентин Резніченко заявив, що дніпропетровські IT-волонтери готові допомогти впровадити систему оформлення субсидій он-лайн по всій Україні. Регіон першим запустив цю послугу – вже виправив недоліки та оцінив її переваги. Інтегрувати програму на всеукраїнському рівні можливо за тиждень.

Залишити відповідь