Перші в країні: Дніпропетровська обласна дитяча лікарня отримала найсучасніші апарати штучного дихання

В обласній дитячій лікарні справжня подія. Сюди коштом обласного бюджету придбали два найсучасніших апарати штучного дихання. Вони сенсорні, мають вихід в Інтернет і повністю підлаштовуються під потреби пацієнта. Такого обладнання ще немає в жодній лікарні України, Росії, Білорусі, Прибалтики та Ізраїлю.

«У 2015-му лікарні області отримали рекордну кількість обладнання – від магнітно-резонансного томографу до генетичного аналізатору. Загалом 46 одиниць. На це з обласного бюджету виділили 149 млн. гривень, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Цьогоріч на придбання обладнання запланували більше 150 млн. гривень. Зокрема, купимо сучасний ангіограф, рентгенівський апарат, аналізатори та інше».

Два апарати штучного дихання вже отримала обласна дитяча лікарня. Це найновіша модель у світі: сенсорні екрани, вихід в Інтернет. «Лікар може отримувати інформацію з апарату безпосередньо на свій мобільний, це дуже зручно», – ділиться завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії для новонароджених Денис Сурков.

Все автоматизовано
Все автоматизовано
 В обласній дитячій лікарні справжня подія
В обласній дитячій лікарні справжня подія
 Сюди придбали два найсучасніших апарати штучного дихання
Сюди придбали два найсучасніших апарати штучного дихання
 Сенсорний екран, вихід в Інтернет
Сенсорний екран, вихід в Інтернет

Та головне не це, каже лікар. «Апарат дихає так, як хоче пацієнт. З тією частотою, інтервалами, глибиною. Він реагує не на початок вдиху, як інші пристрої, а лише на саму думку про це. Для цього у стравохід вставляється спеціальний зонд з парою електродів. Вони фіксують збудження діафрагми».

Таких апаратів ще немає у жодній лікарні України, Росії, Білорусі, Прибалтики та Ізраїлю. Їх придбали обласним коштом за 2,8 млн. гривень. Це вартість з урахуванням 50% знижки від шведської компанії-постачальника.

«Ми пішли на зустріч Дніпропетровській області, тому що тут працюють дійсно компетентні фахівці. Медики дитячої лікарні мають досвід з порятунку новонароджених, часто бувають за кордоном, вдосконалюють свої знання. Нові сучасні апарати допоможуть їм у роботі. Планується, що саме в цьому закладі буде створено навчальний центр для лікарів з інших країн. Для обміну досвідом сюди приїжджатимуть спеціалісти з Прибалтики та Ізраїлю», – розповіла представник шведської компанії «Maquet» в Україні Олена Хоменко.

Щороку через апарати штучного дихання проходять близько 200 маленьких пацієнтів дитячої обласної лікарні.

Залишити відповідь