Перший день Паралімпіади: збірна України здобула дев’ять медалей

8 вересня українська збірна у перший день Паралімпійських ігор завоювала дев’ять медалей і, таким чином, посіла четверте місце в загальному неофіційному медальному заліку. Повідомляється на сайті Паралімпіади.

В українському активі на сьогодні по одній золотій і срібній медалі, а також сім бронзових нагород. Перше золото для України здобув Євген Богодайко у плаванні на дистанції 100 метрів на спині. Срібну медаль виборов Денис Дубров у плаванні на дистанції 100 метрів брасом.

Бронзові нагороди завоювали три українські плавці – Ольга Свідерська у плаванні на 100 метрів вільним стилем, Оксана Хруль у плаванні на 100 метрів на спині та Ярослав Семененко у плаванні стометрівки на спині. Також українцям дісталися дві бронзи у дзюдо, їх здобули Давид Хорава у ваговій категорії до 66 кілограм і Юлія Галинська у ваговій категорії до 48 кілограм. Ще дві бронзові медалі завоювали Руслан Катишев у стрибках у довжину та Роман Данилюк у штовханні ядра.

За результатами першого дня змагань перше місце у неофіційному медальному заліку посідає Китай. На другому місці – Великобританія з 11 медалями (п’ять золотих, по три срібних та бронзових). На третьому місці – Нідерланди, в активі яких дев’ять нагород (одна золота, три срібні та п’ять бронзових медалей).

Залишити відповідь