Петиції дніпропетровців «прикрили» оригінальним способом

Збір підписів під електронними петиціями на сайті Президента України з сьогоднішнього дня призупинено. Про це повідомляє відповідний напис: «У зв’язку з неодноразовими спробами технічного втручання в роботу сайту електронних петицій системи переведена в режим перегляду» (https://petition.president.gov.ua/login?redirect=petition_add).

Експертне співтовариство не сумнівається в тому, що це черговий крок влади поруч з «замахом» на Шокіна, хворобливим станом прокурора Печерського суду, зникненням Олександра Вілкула зі списку депутатів, яким вручали повістки тощо. «Глобальне завдання – закрити рот дніпропетровцям. Переключити увагу громадськості з проблем, які на поверхню інформаційного резонансу виносять самі городяни, на масу дрібних інцидентів з порожнім вихлопом», – вважає політолог Віктор Фєсєв.

За його словами, якби збір підписів залишався відкритим, то не сьогодні-завтра засоби масової інформації, а за ними і сам Президент України були б змушені відреагувати на два документа. Обидва – вельми неприємних для гаранта. По-перше, мова йде про петиції «Я проти, щоб Олександр Вілкул став мером Дніпропетровська» (https://petition.president.gov.ua/petition/8647), за яку зібрано понад 11 тис. Голосів. По-друге, справа стосується петиції «Порошенко! Звільни політичних в’язнів!» (Https://petition.president.gov.ua/petition/17051). «Друга петиція стала реакцією дніпропетровців на суботні події в Дніпропетровську. Відомо, що протягом декількох днів її на сайті Президента навіть не хотіли реєструвати, тому городяни почали збір підписів на дніпропетровському електронному майданчику, де за 2 дні вона набрала більше 22 тис. підписантів (http://borysfilatov.com/ru/petition) . Зрозуміло, що тепер всі вони не зможуть продублювати свій голос на сайті Президента, оскільки збір підписів закритий», – зазначає Віктор Фєсєв.

Залишити відповідь