Під ялинку: українців більше за все цікавлять гроші – дослідження

Гроші, романтична подорож, автомобіль, аксесуари до автомобіля, побутова техніка та ювелірні прикраси стали найбільш бажаними подарунками для українців. Про це йдеться у опитуванні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), повідомляє «Українська правда».

Перше місце в рейтингу новорічних подарунків, як і минулого року, посідають гроші. 13% чоловіків хотіли б отримати гроші, як подарунок на Новий рік. Серед жінок таких 15%.

На другому місці в ієрархії подарунків у чоловіків – це автомобіль та аксесуари до авто (13%). Серед жінок цей подарунок обрали 1% опитаних.

На третьому місці в цьому році у чоловіків, та на другому у жінок, – романтична подорож, серед чоловіків так відповіли 6%, серед жінок – 11%.

8% чоловіків не чекають жодних подарунків на Новий рік, серед жінок так відповіли 4%.

Крім того, у порівнянні із минулим роком, збільшилася кількість тих, кому не дарують подарунків на Новий рік – 10% серед чоловіків (в тому році було 6%) та 8% серед жінок (було 5%).

Що стосується віку, то гроші у подарунок хочуть отримати майже однаково представники практично всіх вікових категорій, дещо більше – категорії 50-59 років та 60-69 років. Кількість тих, кому не дарують подарунків збільшується прямо пропорційно віку: 18-29 років – 1%, 70+ – 21%.

Залишити відповідь