Підприємцям Дніпра розповіли про особливості подання звітності

Завідувач сектору фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями  Сергій  Пищик  розповів про особливості подання звітності, пов’язаної  із використанням книг обліку розрахункових операцій та зміни до Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, внесені Постановою Кабінету Міністрів України від 13 червня 2018 року № 496. Крім того, він повідомив, що запроваджується реєстр екземплярів РРО, який буде вести ДФС. Порядок його ведення визначить Мінфін. До реєстру виробники (постачальники) вноситимуть інформацію про кожен поставлений ними РРО.

Стосовно особливостей подання звітності Сергій Пищик зазначив: «Підприємства, що під час проведення розрахунків використовують РРО, повинні подавати до податкової звіт, пов’язаний  із використанням розрахункових книжок при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Особливості подання звітності регулює Порядок  подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), затверджений Наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13. Звітність, пов’язана із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), подається суб’єктом господарювання за формою № ЗВР-1 щодо всіх книг обліку розрахункових операцій, зареєстрованих на господарську одиницю, які ведуться разом із розрахунковими книжками у випадках, визначених Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»».

Наголошено про наближення терміну подання звітності про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за червень 2018 року  (граничний термін подання – 16.07.2018 року).  Звітність подається до органу Державної фіскальної служби за місцем реєстрації розрахункових книжок. При поданні звітності одночасно надавати книги обліку розрахункових операцій чи розрахункові книжки не потрібно.