Підстав для збільшення цін на зернові немає – Павленко

Ціни на зернові не зростатимуть. Про це на брифінгу у Кабінеті міністрів повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко. Пише “Українська правда”.

За його словами, зараз одна з найнижчих за останні п’ть років ціна на експортні продукти.

“Якщо подивимося індекс ФАО ми побачимо, що нажаль, нема традиційного сезонного підняття цін на світових ринках. Зараз ми бачимо падіння всюди: і у США і в ЄС і у Мексиканській затоці, і всі на основних позиціях: пшениця, кукурудза, ячмінь”, – заявив Павленко.

За словами міністра, у порівнянні з минулим роком ціни зменшилися усюди.

“Для прикладу: пшениця в США, на сьогодні 209 долларів, на минулий рік 285 долларів. Та ж ситуація і з кукурудзою – минулий рік 200 долларів, зараз 163 долари”, – додав він.

За словами Павленка, це свідчить про те, що ціни на зернові в Україні, або залишаться стабільними, або підуть вниз.

“Внутрішня ціна, що залежить від зовнішніх ринків, тому ми не бачимо підстав для збільшення цін. Тобто, якщо продовжиться падіння на світових ринках, ціна буде або стабільна, або піде вниз. Бо це ж питання попиту-пропозиції. Це основні культури – пшениця третього класу, ячмінь – це основний набір, який впливає на кормову базу, це тваринництво, і на продовольчу – хліб. Підстав для збільшення цін взагалі немає”, – підсумував міністр.

Залишити відповідь