Пішла з життя відома дніпрянка (Фото)

Сьогодні пішла з життя Лідія Степанівна Воріна. У 70-х , 80-х та 90-х роках 20-го сторіччя це ім’я було широко відоме в культурно-мистецькому середовищі України, серед студентської молоді державного університету і музичного училища.

24831271_792233780961560_2068474974527427412_o

Розвиток професійного бандурного мистецтва неможливо уявити без Лідії Степанівни Воріної. Заслужений працівник культури України (1976), відомий в Україні викладач, засновник класу бандури у Дніпропетровському музичному училищі, Лідія Воріна присвятила життя педагогіці та розвитку ансамблевого жанру бандурного мистецтва, зазначають у прес-службі Управління культури департаменту гуманітарної політики міськради.

Лідія Воріна народилась 27 листопада 1929 року у місті Дніпропетровську. У 1951 році закінчила музучилище. У 1956 році, закінчивши Київську державну консерваторію повернулася до рідного міста і почала викладати у Дніпропетровському музичному училищі ім. М.І. Глинки. Спочатку виступала в тріо бандуристок, а потім створила прекрасний ансамбль «Чарівниці». Нині колектив -лауреат численних всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів  блискуче представляє українське національне мистецтво на престижних сценах України та за її межами.

Серед випускників Лідії Степанівни – М. Гвоздь, керівник Національної заслуженої капели бандуристів України; Л. Ларікова, артистка Черкаської філармонії; О. Томілко, артистка Дніпропетровського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка; Г. Кузема, артистка Національного заслуженого академічного народного хору України ім. Г. Верьовки; В. Петренко, артистка Національного оркестру народних інструментів України; викладачі музичних училищ Дніпра, Кам’янського, Запоріжжя, Кривого Рогу, Луганська, Одеси, Полтави, а також ВНЗ України.